Glæde i Hjørring

Artikel fra Hjørring Avis den 18. september 2017

Trygfonden kom med 140.000 kroner, og det skabte stor glæde på Bostedet Aage Holms Vej i Hjørring, som mandag kunne begynde at bruge de tre nye kørestols-cykler, der er købt for pengene.

Nu kan personalet nemt køre en tur med kørestolsbrugerne på bostedet, og de nye cykler kan også benyttes af stedets pårørende, som er meget velkomne til at trille en tur i den friske luft. -Vi er meget taknemmelige for donationen fra Trygfonden, og vi stod virkelig og manglede nye cykler.
Det skaber masser af livsglæde og fællesskab, når vi kan køre en tur med beboerne.

Vibeke Nonboe Hood, assisterende afdelingsleder, får en stor del af æren for, at bostedet har fået de nye cykler. Det er TrygFondens regionale råd i Region Nordjylland, der står bag donationen til Aage Holms Vej.
TrygFonden støtter og arbejder blandt andet for at hjælpe sårbare grupper og give alle en plads i fællesskabet. Købet af de tre specialfremstillede cykler, som betyder, at alle på bostedet kan komme med på tur, handler for Trygfonden også om at skabe tryghed blandt beboerne og at give alle mulighed for at være med i fællesskabet og komme ud og nyde naturen, få vind i håret og hygge sammen.

– Vi håber, at I alle, både beboere, personale og pårørende, vil få rigtig stor glæde af cyklerne. Vi håber, at I på Aage Holms Vej vil fortsætte jeres store og gode indsats med at have fokus på bevægelse og sociale aktiviteter, der kan bidrage positivt til jeres alles trivsel og livskvalitet, lød det i en hilsen fra Trygfonden, som vist også åbnede en dør på klem for mere hjælp på et senere tidspunkt.
Det er virksomheden Jørn Iversen fra Rødekro, der har leveret de specialfremstillede kørestols-cykler, som gør det nemt at få en kørestol kørt direkte op på et lille lad foran på cyklen.
Passagereren skal altså ikke flyttes fra sin kørestol og over på cyklen. Vedkommende kan blive siddende i kørestolen, mens man skubber passageren op på ladet.
VeloPlus-cyklen leveres kun med hjælpemotor, der helt enestående for en cykel også er udstyret med bakgear.
Klaus Frederiksen fra Jørn Iversen var med til festlighederne mandag og kørte mange ture med glade passagerere blandt andet her under på den første lille film.
Der var kaffe, saft og kage, og så blev der også tid og luft til en sang – naturligvis Povl Kjøllers “Jeg er så glad for min cykel”.

Video fra indvielsen