DanishEnglishGerman
Min cykel historie – Et “nyt” og bedre liv

Jeg har ikke cyklet i de sidste ca. 20 år. Og at cykle afsted, var noget af det bedste jeg vidste. Jeg havde ikke regnet med eller turdet tro på, at jeg nogensinde ville komme til at cykle igen. Jeg har haft børnegigt siden jeg var 16 år og er meget stiv i hele kroppen. Jeg var på en måneds træningsophold på SANO (specialiseret rehabiliteringscenter for alle med led, ryg- og muskellidelser) i Skælskør i efteråret 2018 efter endnu en operation. Der stiftede jeg bekendtskab med en VIKTORIA 3 hjulet EL cykel. Min modstand og angst over at turde sætte mig op på en cykel igen, hjalp SANO mig over ved, at de satte mig op på en 3 hjulet cykel (Viktoria), som jeg følte mig tryg ved.

Min søde mand støttede mig derefter i, at jeg skulle have en 3 hjulet el cykel.

Jeg tænkte på, om jeg ville synes, at det var pinligt med en 3 hjulet cykel. Men sådan har jeg det slet ikke. Jeg er kun stolt af min fine cykel…?‍♀️

Nogle af de tanker jeg har haft, var bl.a, hvad jeg selv ville tænke, når JEG ser andre på en 3 hjulet cykel. Og der tænker jeg altid, hvor er det bare godt og dejligt at se. I dag cykler jeg selv små cykelture. Det gir’ så STOR en glæde i min krop, som jeg slet ikke har kunnet forestille mig. Jeg har nu fået en stor frihed ved SELV at kunne komme længere rundt i det fri ved hjælp af min cykel (Jeg kan nemlig ikke klare at gå så lange ture). Men NU kan jeg simpelthen cykle ture med min mand, familie og veninder. Så jeg kan pludselig også “gå” tur på min måde, på min cykel. Ind imellem når jeg kommer hjem fra mine cykelture, kan jeg stadig blive rørt over, at jeg kan cykle. og der løber en tåre. Det, at cyklen er specielt lavet til mig med mine stive led og det, at den er så lav i stellet gør, at jeg kan komme op på cyklen. Der er lavet en knækpedal til min dropfod, og det fungere så godt, så jeg ikke behøver bekymre mig om, at min fod bliver siddende i pedalen.

Alt i alt har det givet mig så meget at få en 3 hjulet el cykel, der er tilpasset til mig, så JEG også kan cykle…. ?

Min mand og jeg har derfor tænkt på at købe en lille trailer til vores bil, så vi kan tage vores cykler med på ture eller ferie, og jeg derved får en mulighed for at kunne transportere mig selv mere rundt og opleve mange flere ting. Det er som at få et nyt liv – SÅ livsbekræftende ?

Currency
EUREuro