DanishEnglishGerman
Mette de Fine Licht fortæller

”Det er godt nok en mærkelig cykel du har dig! Hvad kan den?”

Det spørgsmål møder jeg ofte, når jeg holder for rødt i et københavnsk lyskryds eller bliver overhalet af på cykelstien. Og jeg kan godt forstå folks undren. For selv om der er diversitet i bybilledet, er det sjældent på cykelstien, den er repræsenteret allermest. Og umiddelbart forventer man nok ikke, at cyklisten til en trehjulet sag med hjælpemotor er et lyshåret smil på 26 år – fordomme har vi jo alle.

Men heldigvis bliver spørgsmålet om min cykel, Viktoria, ofte afleveret med et smil og en positiv nysgerrighed, og så er det svært ikke at svare smilende tilbage:

”Den kan give mig frihed og motion.”

For det er præcis, hvad Viktoria giver mig. Frihed. Selvstændighed. Bevægelse.

Jeg fik knoglekræft som teenager, og efter et år i kemoterapi og en omfattende operation måtte jeg for evigt lægge identiteten som sportspige i graven. Heldigvis var det en titel, der døde, og ikke mig, og dét tænker jeg på hver eneste gang, jeg sætter Viktoria i gear. Selv om jeg nu lever med en benprotese af metal, har en daglig gangdistance på sølle to kilometer og ikke må dyrke andet sport end en smule svømning, kan jeg på Viktoria-cyklen smage en lille smule af, hvordan livet ville være, hvis man stadig har begge ben, fuld førlighed og dermed også en del mere at skulle have sagt i forhold til ens fysiske formåen. Den smag kan jeg kun anbefale!

Currency
EUREuro