DanishEnglishGerman
Ellen har Viktoria Power

Det er et spørgsmål om trafiksikkerhed.
Mange forbinder nok en trehjulet cykel med børn, handicappede, eller gamle mennesker.
Den snart 67-årige Ellen Rohwer i Vildbjerg er hverken barn, handicappet, eller gammel, men er alligevel indehaver af en trehjulet  Viktoria Power cykel.

Mange pensionister fravælger cyklen som transportmiddel. Denne beslutning bliver taget, fordi nogle mener, at de fysisk ikke kan holde til det, mens andre føler sig utrygge ved at cykle i trafikken.  
Dette oplevede forhenværende lærer, Ellen Rohwer fra Vildbjerg også, men hun – i modsætning til andre – ville bestemt ikke lade cyklen stå.

“Jeg følte mig utryg ved at køre i trafikken. Jeg var simpelthen bange for at vælte, men jeg ville ikke holde op med at cykle, for det er jo dejligt at cykle” siger Ellen Rohwer, som også har en motionscykel stående i sin stue.

“Ja, den er jo helt trafiksikker”, siger Ellen Rohwer grinende, mens hun fortsætter: “Jeg bruger den ofte, men det er jo ikke det samme som en cykeltur.”

Ellen Rohwer ønsker mere sikkerhed når hun cykler, og derfor faldt det hende ind, at en trehjulet cykel måske ville være en god ting.

“Ja, jeg gik jo simpelt nok ind og skrev ”cykler” på Google, og her faldt jeg så over denne ‘Viktoria Power’, som cyklen rigtigt nok kaldes”, fortsætter Ellen Rohwer, mens hun peger på cyklen.

Cyklen kan fås i en ”Viktoria”-model, og i en ”Viktor”-model. Viktor modellen er lidt større, og mest egnet til større personer.

Beslutningen om at købe denne specielle cykel tog Ellen efter at have prøvekørt den i en uge.

“Den er rigtig komfortabel at sidde i. Ja, man føler det næsten, som sad man i en bil. De første gange, jeg prøvede den, tog jeg faktisk mig selv i at gribe ud efter selen”, siger Ellen Rohwer, mens hun sidder på cyklen og trækker på smilebåndene.

Trehjulede cykler fås i flere modeller, både med to hjul bagved i stedet for foran, i andre farver, med eller uden hjælpemotor, og nogle er endda specielt bygget til personer med handicaps.

“Det gode ved cyklen er, at man ikke behøver at stå af, når man skal stoppe. Man trækker i håndbremsen og så holder man bare stille”, siger Ellen Rohwer.

“Jeg synes, at det ville være godt, at man i tide indser, at man har behov for hjælp. At få begyndt før man bliver for svag eller handicappet er vigtigt. Jeg har mødt stor interesse for denne cykel.”

Med Viktor Power cyklen har Ellen både fået trygheden og lysten til at cykle tilbage.
“Jeg synes, det er så dejligt at cykle, så hvorfor skulle jeg lade min angst tage min mulighed for at cykle fra mig.” lyder det fra en henrykt Ellen Rohwer.

Currency
EUREuro